Följ oss i sociala medier!

YoutubeInstagram

Tomas Andersson

Varför alla borde testa en Podcast

Sedan vi blev med Podcast har jag fått mycket frågor om hela processen och därefter tänkte jag i denna artikel försöka utveckla mina reflektioner. Är vi då Podd-experter? Nej, det vill jag absolut inte påstå men med 10 avsnitt har vi i alla fall börjat resan mot att bli det.

För egen del erkänner jag att det var ett steg in i den okomfortabla zonen. Jag hade visserligen spelat in mina säljsamtal (tips till alla säljare) för utvärdering, men att spela in ett diskussion var något nytt. Så som med allt annat är steg 1 att kasta sig in i det.

Vad har varit svårast?

–      Hitta en flytande diskussion (första avsnittet i synnerhet)

–      Undvika att säga ”ehh” för ofta

–      Ställa bra frågor (intervjuteknik)

–      Hitta dynamiken med lagom ”airtime” mellan alla parter

–      Vara relevant/intressant i ett helt avsnitt

Hur gör man rent tekniskt?

Vi använder programmet Audacity (gratis) och när vi spelar in på distans kör vi även via Skype. Mycket enkelt och du är igång på ett par minuter. I början funkar enklare mick utmärkt. Efter avsnitt 1 köpte vi varsin lite bättre högtalare (märket Röde). För klippning tar vi hjälp av Niclas Gozzi på Story of You, men det går att göra själv (ex i Adobe audition).

Vad är vår målsättning?

Att för den som vill utvecklas inom försäljning bli ett naturligt inslag varje vecka.

Att själva utvecklas inom försäljning och bygga våra varumärken.

Komma i kontakt med intressanta personer. Vår målsättning är att ha 10 000 lyssnare per avsnitt i sommar och 25 000 när året är slut.

Vad har våra vinningar varit?

Intressanta personer helt utanför vår radar har kontaktat oss och velat prata försäljning. En del av dessa har lett till leads och affär. Vi har lärt känna gäster som vi troligtvis inte kommit i kontakt med. Gäster som har lärt oss nya saker och öppnat andra infallsvinklar. Även om det inte varit huvudsyftet har vi även sålt ett antal sponsorskap.

Och inte minst, det är väldigt kul 🙂

Min rekommendation är alltså att testa att göra ett avsnitt, det värsta som kan hända är att ingen lyssnar!

Sidospår: Jag själv har även blivit sugen på att starta andra Poddar i mer privata syften, vore det exempelvis inte kul att ha en Kompis-podd bara med sina kompisar eller Zlatan-podden etc 🙂

Tack för att du tog dig tid och lycka till!